З польових фольклорно-етнографічних досліджень весільного обряду на Південно-Західному Поділлі - Ткаченко, В.; Юрійчук, М. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті викладено пісенний весільний фольклор с. Новосілка Заліщицького району Тернопільської області без аналізу його жанрово-стилістичних та музичних особливостей. Він прив’язаний до певних обрядових дій самого весілля, яке відбувалося впродовж трьох днів: у суботу, неділю та понеділок. В статье изложен песенный свадебный фольклор с. Новосилка Залещицкого района Тернопольской области без анализа его жанрово-стилистических и музыкальных особенностей. Он привязан к обрядовым действиям самой свадьбы, которая происходила в течение трех дней: в субботу, воскресенье и понедельник. The article presents the wedding folklore of Novosilka village (Zalishchyky District, Ternopil Region) without an analysis of its genre and stylistic features and musical characteristics. This folklore usually accompanies the specific ritual actions of the wedding proper, which lasted three days: Saturday, Sunday, and Monday.