Деякі аспекти новотворчості (за матеріалами усної народної творчості Нижньої Наддніпрянщини) - Марфобудінова, М. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті з’ясовано певні інновації в сучасному побутуванні й продукуванні фольклору на Дніпропетровщині (на матеріалах фольклорних експедицій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара: записи другої половини ХХ ст. – початку ХХІ ст.). В статье раскрыты некоторые инновации в современном бытовании и продуцировании фольклора на Днепропетровщине (на материалах фольклорных экспедиций Днепропетровского национального университета имени Олеся Гончара: записи второй половины ХХ в. – начала XXI в.). Based on the materials of the Oles Honchar Dnipropetrovsk National University folkloric expeditions, the author ascertains some aspects of innovations in modern existence producing of folklore in Dnipropetrovsk Region (records date from the mid- to late 20th century up to the early 21st century).