Українське народне віршування в уснопоетичних студіях початку ХХІ століття - Бобровницька, Н. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті висвітлено погляди фольклористів та літературознавців початку ХХІ ст. на проблему українського народного віршування в різних жанрах. З’ясовано, на які аспекти зазначеної проблеми звертається найбільша увага в сучасних фольклористичних працях (дослідження народної ритміки, співвідношення змісту та форми в народному віршуванні, вплив народного віршування на творчість сучасних поетів). В статье рассмотрены взгляды фольклористов и литературоведов начала ХХІ в. на проблему украинского народного стихосложения в разных жанрах. Выяснено, на какие аспекты указанной проблемы обращено наибольшее внимание в современных фольклористических студиях (исследование народной ритмики, соотношение содержания и формы в народном стихосложении, влияние народного стихосложения на творчество современных поэтов). The article presents the opinions of the early 21st-century specialists in folklore and literature on the issue of Ukrainian folk versification in different genres. It is ascertained which aspects of the mentioned issue are given heed to the most in the modern folkloristic works (studies in folk rhythmics, correlation of content and form in folk versification, influence of folk versification on the creation of modern poets).