Урбаністичний контекст функціонування сучасних наративних текстів - Телеуця, В. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті названо основні чинники збереження фольклорної традиції в умовах сучасного міста та села. У розвитку народної традиції увага акцентується на нових функціональних контекстах, передусім урбаністичному. Місто визначається акумулюючим осередком, що дає поштовх до всебічного вивчення і збереження народних традицій. В статье названы основные факторы сохранения фольклорной традиции в условиях современного города и села. В развитии народной традиции внимание акцентируется на новых функциональных контекстах, прежде всего урбанистическом. Город определяется аккумулирующим центром, который дает толчок к всестороннему изучению и сохранению народных традиций. The article names the main factors of preservation of folkloric tradition under the conditions of modern urban and rural ways of life. The focus is on the new functional contexts, and foremost the urbanistic one, distinguished in the development of folk tradition. The concept of the city is determined as an accumulating center, giving an impulse to comprehensive examination and preservation of folk traditions.