Польові записи Михайла Коцюбинського на Поділлі: до проблеми методики фіксації - Шалак, О. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті розкрито особливості збирацької практики Михайла Коцюбинського. Фіксуючи український фольклор Поділля, письменник зосереджував увагу на піснях, прислів’ях і приказках, а також народних оповіданнях. Здійснюючи текстологічний аналіз рукописних та опублікованих фольклорних зразків, автор осмислює методи фіксації, до яких удавався М. Коцюбинський. В статье раскрыты особенности собирательской практики Михаила Коцюбинского. Фиксируя украинский фольклор Подолии, писатель сосредотачивал внимание на песнях, пословицах и поговорках, а также народных рассказах. Делая текстологический анализ рукописных и опубликованных фольклорных образцов, автор осмысляет методы фиксации, к которым прибегал М. Коцюбинский. The article discloses the peculiarities of the folklore collecting practice of Mykhailo Kotsiubynskyi. While recording the Podillia Ukrainian folklore, he focused on the songs, proverbs, and sayings, as well as on folk stories. So, the authoress interprets the methods of recording to which M. Kotsiubynskyi applied while she undertakes the textual analysis of handwritten and published folklore samples.