Місце традиційного рибальства в науковій спадщині професора Федора Баранова - Сіренко, С. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті розглянуто етнографічну спадщину професора Федора Баранова 1910–1930-х років; проаналізовано низку праць, пов’язаних із вивченням традиційного рибальства Каспійського басейну. В статье рассмотрено этнографическое наследие профессора Федора Баранова 1910–1930-х годов; сделан анализ ряда работ, связанных с изучением традиционного рыболовства Каспийского бассейна. The article analyzes the 1910s–1930s ethnographic heritage of Prof. Fedor Baranov and reveals a number of works related to the study of the traditional fishery of the Caspian Basin.