Принципи виховання дітей як метод міжпоколінного транслювання етнокультурної спадщини (на прикладі Опілля і Північно-Західного Причорномор'я) - Галушка, Н. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті розглянуто методи та принципи передачі етнокультурної інформації між поколіннями в контексті етнопедагогічного аспекту традиційної української культури. Емпіричний матеріал зібрано у двох регіонах – Опіллі й Північно-Західному Причорномор’ї. В статье рассмотрены методы и принципы передачи этнокультурной информации между поколениями в контексте этнопедагогического аспекта традиционной украинской культуры. Эмпирический материал собран в двух регионах – Ополье и Северно-Западном Причерноморье. The article discusses the problem of the ways and principles of ethno-cultural information transmission between consecutive generations in the context of the ethno-pedagogical aspect of traditional Ukrainian culture. The empirical materials were collected in two different areas—Opillia and the North-Western Black Sea Region.