Особливості розвитку сімейної обрядовості українців Потилігулля - Петрова, А. (Матеріали до української етнології, 2013)
Аналіз польових матеріалів, зібраних в українських селах Потилігулля (Миколаївського району Одеської області), засвідчує різну інтенсивність трансформації родильної, весільної та поховальної обрядовості, її залежність від впливу конкретних чинників. Анализ полевых материалов, собранных в украинских селах Потилигулья (Николаевского района Одесской области), свидетельствует о различной интенсивности трансформации родильной, свадебной и погребальной обрядности, её зависимости от влияния конкретных факторов. The analysis of the field materials collected in the Ukrainian villages in Potylihullia (Mykolayivka District, Odesa Region) shows a different intensity of transformations of the natal, nuptial, and funeral ceremonies and their dependence on the impact of specific factors.