Система ввода текста для альтернативной речевой коммуникации - Крак, Ю.В.; Бармак, А.В.; Багрий, Р.А.; Стеля, И.О. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Запропоновано підхід до інтелектуалізації введення текстової інформації на основі T9 Input Method. Для реалізації запропонованого методу введення текстової інформації для української мови досліджено варіанти розподілення буквеного ряду на групи. Запропоновано розподілення як для клавіатурного порядку слідування букв, так і для порядку, який базується на частоті використання букв для слів корпусу мови. Intellectualization of text entry on the basis of T9 Input Method is proposed. For the implementation of the proposed method of text entry for the Ukrainian language, a number of options for the distribution of letters into groups are studied. The distribution for the keyboard-order of letters, and for the order, which is based on the frequency of use of letters for words corps language are proposed.