Рецессия, валютный курс, таргетирование инфляции - Гончар, Н.С.; Жохин, А.С.; Козырский, В.Г.; Терентьева, Л.С. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Встановлено тісний позитивний зв’язок між валютним курсом гривня/ долар і рівнем інфляції, дефіцитом державного бюджету, рівнем цін на енергоносії, пропозицією грошей. На цій основі надано рекомендації щодо макроекономічної політики держави, що стабілізуватиме українську економіку. We have established close positive relation between exchange rate hryvnia/ dollar and level of inflation, fiscal deficit, price level of energy sources, and money supply. On this basis, we give proposals for state macroeconomic policy to stabilize Ukrainian economy.