Комплексный метод противодействия информационно-психологическим операциям - Дудатьев, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Технології інформаційної війни принципово змінюють підходи до вирішення задач оцінювання та забезпечення комплексної інформаційної безпеки. Актуальною проблемою є реалізація захисту соціуму від спеціальних інформаційно-психологічних операцій. Запропоновано комплексний метод захисту від деструктивних інформаційних впливів, який враховує етапи проектування, розповсюдження і супроводу умовної одиниці інформаційно-психологічного впливу — мема. Informational war technologies fundamentally change approaches to problems solutions yielding complex information security evaluation and provision tasks. The implementation of the society protection from special informational-psychological operations is important problem. The complex method of the protection from destructive informational impacts, covering designing, spreading and supporting stages of informational-psychological impact unit — meme, is proposed.