Науково-дослідницька робота музеїв Волинської області - Більо, Л. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті проаналізовано форми науково-дослідницької роботи музеїв Волинської області впродовж 1991–2016 років. Звернено увагу на результати експедиційної роботи музеїв, вивчення їх співробітниками музейних збірок, проведення наукових конференцій, підготовку та видання наукових праць. Охарактеризовано нові напрями дослідницької діяльності музеїв – вивчення музейної аудиторії, проблеми вдосконалення науково-дослідницької роботи в музеях області. В статье проанализированы формы научно-исследовательской работы музеев Волынской области в течение 1991–2016 годов. Обращено внимание на результаты экспедиционной работы музеев, изучение их сотрудниками музейных собраний, проведение научных конференций, подготовку и издание научных работ. Охарактеризованы новые направления исследовательской деятельности музеев – изучение музейной аудитории, проблемы совершенствования научно-исследовательской работы в музеях области. The article analyzes the forms of research work of Volyn Region museums from 1991 to 2016. Attention is paid to the results of museums’ expeditionary work and examination of museum collections by museum employees, as well as to holding scientific conferences, and preparation and publication of scientific papers. The author characterizes new trends of museum research work, namely, the study of museum audience, and issues of improving research work at the Region’s museums.