Музей українського рушника: минуле і сьогодення - Заїка, Н. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті на основі власних та архівних матеріалів розглянуто історію становлення Музею українського рушника Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Приділено увагу формуванню колекції й створенню тимчасових виставок рушників у різних приміщеннях Заповідника. Ґрунтовно описано процес реставраційно-відновлювальних робіт на будівлі Трьохсвятительської церкви. В статье на основе собственных и архивных материалов рассмотрена история становления Музея украинского рушника Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав». Уделено внимание формированию коллекции и созданию временных выставок рушников в разных помещениях Заповедника. Основательно описан процесс реставрационно-восстановительных работ на здании Трехсвятительской церкви. The history of the formation of the Ukrainian Rushnyk Museum of the National Historical and Ethnographic Preserve Pereyaslav is considered in the article on the basis of its own and archival materials. Attention is paid to the creation of the collection and temporary exhibitions of rushnyky in different apartments of the preserve. The process of restoration and renewal works of the Three Saints Church building is presented thoroughly.