Внесок жіноцтва у відбудову соціальної сфери Донбасу в роки Великої Вітчизняної війни (1943-1945 рр.) - Єсіп, І. (Схід, 2009)
У статті розглядаються питання відновлення стану освіти, охорони здоров'я та установ
культури після визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників у роки Великої
Вітчизняної війни, аналізуються фактори та умови відбудовчого процесу, вперше досліджується питома вага та роль жінок, які брали участь у відбудові установ охорони здоров'я,
освіти та культури Донецького регіону. The author of the article considers the matter of the state of education, health care and cultural establishments
during the liberation of Donbas from German fascist aggressors in the period of the Great Patriotic War, analyses the
factors and conditions of the restoration process, investigates for the first time the share and role of the women who
took part in regenerating the establishments of health care, education and cultural in Donetsk region.