З бабусиної скрині (музейні предмети групи "тканина" з фондової колекції Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" у контексті дослідження традиційного народного костюма кінця ХІХ - початку ХХ століття) - Шкіра, М.; Шкіра, Н.; Шкіра, Л. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті досліджено музейні предмети з фондової колекції Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», що надійшли від одного власника, проаналізовано раритетні предмети, проведено систематизацію і визначено факт їх збереження в контексті дослідження традиційного народного українського костюма Середньої Наддніпрянщини, вишивки, ткацтва та традиційних ремесел. В статье исследовано музейные предметы из фондовой коллекции Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав», которые поступили от одного владельца, проанализированы раритеты, проведена систематизация и определен факт их сохранения в контексте исследования традиционного народного украинского костюма Средней Надднепрянщины, вышивки, ткачества и традиционных ремесел. The article considers museum articles from the fund collection of the National Historical and Ethnographic Preserve Pereyaslav received from a proprietor. It also analyses rare objects, classifies them, and determines the fact of their maintenance in the context of studying the Middle Over Dnipro Lands’ Ukrainian conventional folk costumes, embroidery, weaving, and traditional handicrafts.