Внесок Данила Щербаківського в дослідження та формування музейної збірки композицій "Козак Мамай" - Ходак, І. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті висвітлено внесок Д. Щербаківського (1877–1927) в дослідження композицій «Козак Мамай» у контексті вітчизняної мистецтвознавчої думки першої третини ХХ ст., уточнено його роль у формуванні однієї з найбільш значимих колекцій народних картин у Всеукраїнському історичному музеї ім. Т. Шевченка. В статье освещен вклад Д. Щербаковского (1877–1927) в исследование композиций «Казак Мамай» в контексте отечественной искусствоведческой мысли первой трети ХХ в., уточнена его роль в формировании одной из наиболее значительных коллекций народных картин во Всеукраинском историческом музее им. Т. Шевченко. Danylo Shcherbakivskyi's (1877–1927) contribution to the investigation of Mamai Cossack compositions in the context of Ukrainian Art Studies of the first third of the 20th century is described in the article. His significance in the creation of one of the most outstanding collections of folk pictures in the T. Shevchenko All-Ukrainian Historical Museum is made more exact.