Етнокультурна знаковість сучасного національно маркованого вбрання українців - Олійник, М. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті розглянуто побутування одягу з національними маркерами в сучасних міських реаліях. Досліджено його етнокультурну знаковість на основі опитування жителів Києва у 2014– 2016 роках. В статье рассматривается бытование одежды с национальными маркерами в современных городских реалиях. Исследуется ее этнокультурная знаковость на основе опроса жителей Киева в 2014–2016 годах. The existence of nationally marked clothes in modern urban realities is considered in the article. Its ethnic and cultural symbolic meaning is studied on the basis of a survey of Kyiv inhabitants in 2014–2016.