Практики "переміщення" сакральних локусів як спосіб руйнування символічного простору слобожан у середині ХХ століття - Іванчишен, В. (Матеріали до української етнології, 2017)
Статтю присвячено питанню збереження символічного простору жителів Слобідської України в середині ХХ ст. Показано руйнівний вплив радянської пропагандистської політики щодо сакральних об’єктів слобожан у досліджуваний період. Статья посвящена вопросу сохранения символического пространства жителей Слободской Украины в середине ХХ в. Показано разрушительное воздействие советской пропагандистской политики касательно сакральных объектов слобожан в исследуемый период. The article is dedicated to the preservation issue of the Slobidska Ukraine inhabitants' symbolic space in the middle of the 20th century. The destructive influence of the Soviet propaganda policy on the sacral objects of the Slobozhanshchyna region in the investigated period is shown.