Регіонально-локальні риси народних весільних головних уборів подільських українців - Іваневич, Л. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті на основі аналізу відомих і маловідомих праць та музейних фондових колекцій висвітлюється проблема дослідження регіональних особливостей традиційних весільних головних уборів подолян ХІХ – першої половини ХХ ст. Уперше подається характеристика народних весільних головних уборів українців усіх субрегіонів Поділля. В статье на основе анализа известных и малоизвестных работ и музейных фондовых коллекций раскрывается проблема исследования региональных особенностей традиционных свадебных головных уборов подолян ХІХ – первой половины ХХ в. Впервые подается характеристика народных свадебных головных уборов украинцев всех субрегионов Подолья. The issue of the investigation of regional features of traditional wedding head attires of Podillia representatives of the ХIX – early XXth centuries is studied in the article as a result of analysis of famous and little-known works and museum fund collections. The folk wedding head attires of the Ukrainians from all subregions of Podillia are described for the first time.