Реконструкція та репрезентація української традиційної культури в діаспорах Румунії та Киргизстану - Долгочуб, В. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті здійснено спробу за матеріалами польових досліджень, а також методів case study та thick description проаналізувати практики з реконструкції та репрезентації української традиційної культури у двох діаспорних товариствах українців – м. Тулча (Румунія) та м. Бішкек (Киргизстан). Головну увагу звернено на те, які саме аспекти етнічної культури використовуються для представлення української ідентичності й у який спосіб це відбувається. Крім того, проаналізовано складнощі, які виникають під час взаємодії власної ідентичності учасників товариств із образом, що репрезентується. В статье по материалам полевых исследований, а также с помощью методов case study и thick description предпринята попытка проанализировать практики реконструкции и репрезентации украинской традиционной культуры в двух диаспорных обществах украинцев – г. Тулча (Румыния) и г. Бишкек (Киргизстан). Основное внимание обращено на то, какие именно аспекты этнической культуры используются для представления украинской идентичности и каким образом это происходит. Кроме того, проанализированы сложности, которые возникают при взаимодействии собственной идентичности участников обществ и образа, который представляется. The article attempts to analyze the practices of reconstruction and representation of Ukrainian traditional culture in two diaspora’s societies (Tulcea, Romania, and Bishkek, Kyrgyzstan). The investigation is based primarily on the author’s field studies and on the methods of case study and thick description. The author pays particular attention to which aspects of ethnic culture are used for representing the Ukrainian identity, and in what ways they are used. In addition, difficulties arising during interaction between the own identities of members of the societies and the image represented are analyzed.