Внесок польських дослідників у вивчення культури та побуту українців-переселенців у Польщі - Халюк, Л. (Матеріали до української етнології, 2017)
У статті представлено огляд праць, присвячених культурі та побуту українців-переселенців у Польщі, що їх було зібрано й опубліковано польськими науковцями і збирачами-аматорами після подій 1947 року. В статье представлен обзор работ, посвященных культуре и быту украинцев-переселенцев в Польше, которые были собраны и опубликованы польскими учеными и собирателями-аматорами после событий 1947 года. The list of works devoted to the culture and life of Ukrainian migrants in Poland is presented in the article. They have been collected and published by the Polish scientists and amateurs after the events of 1947.