Український фольклор в етнографічному доробку Станіслава Двораковського - Головатюк, В. (Матеріали до української етнології, 2017)
Статтю присвячено фольклорно-етнографічній діяльності польського вченого Станіслава Двораковського. Проаналізовано результати його польових досліджень та внесок в українську звичаєво-обрядову культуру. Статья посвящена фольклорно-этнографической деятельности польского ученого Станислава Двораковского. Проанализированы результаты его полевых исследований и вклад в украинскую обрядовую культуру. The article is dedicated to the folklore and ethnographic activity of the Polish scientist Stanislav Dvorakovskyi. The results of his field research and the contribution to the investigation of the Ukrainian customary and ritual culture are analyzed.