Об игровых задачах динамики для нестационарных управляемых процессов - Пепеляев, В.А.; Чикрий, Ал.А. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Розглянуто ігрові задачі про зближення для нестаціонарних динамічних процесів загального вигляду з циліндричною термінальною множиною. На основі методу розв’язуючих функцій отримано достатні умови завершення гри за скінчений час в класі квазі- та стробоскопічних стратегій. Результати ілюструються на модельному прикладі з простою матрицею. The game problems of pursuit for nonstationary controlled processes of general type with cylindrical terminal set are considered. On the basis of the method of resolving functions the sufficient conditions for the game termination in the finite time in the class of quasi- and stroboscopic strategies are derived. The results are illustrated on the model example with simple matrix.