Построение математической модели минимального порядка для линейной динамической системы с обратной связью - Мокин, Б.И.; Чернова, И.А. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Визначено умови, згідно з якими мінімальний порядок диференціального рівняння з вищою похідною порядку m у правій частині, що використовується як модель лінійної динамічної системи з ПІД-регуляторами і коригуючими ланками, повинен дорівнювати m+3. Наведено приклад ідентифікації такої моделі методом, розробленим авторами раніше для моделей, що не містять похідних у правій частині, після його адаптації до нових умов. There had been determined the conditions under which the minimum order of a differential equation with the highest m-order derivative on the right side, serving as a model of linear dynamical system with PID controllers and adjusting units, should be equal to m+3. There had been given an example of identification of such model by the previously developed authors’ method for identifying models containing no derivatives on the right side, after its adapting to new conditions.