Усовершенствование методики полетной геометрической калибровки с использованием неизвестных ориентиров - Ткаченко, А.И. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Запропоновано удосконалення процедури польотного геометричного калібрування знімального комплексу космічного апарата з використанням невідомих наземних орієнтирів. Метою таких удосконалень є підвищення точності та узгодження методики калібрування з можливостями об’єкта і чутливих елементів. Perfections of а procedure of in-flight geometric calibration of the spacecraft’s imaging complex with use of unknown landmarks is proposed. A purpose of such perfections is accuracy improvement and concordance of a calibration method with the vehicle and sensors possibilities.