Синтез робастного ограниченного управления запасами в сетях поставок на основе дескрипторного описания системы - Дорофеев, Ю.И.; Любчик, Л.М. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Вирішено задачу синтезу робастного обмеженого керування запасами в мережах поставок в умовах дії невідомого, але обмеженого зовнішнього попиту. Закон керування будується у вигляді лінійного динамічного зворотного зв’язку за сигналом нев’язки між готівковими і страховими рівнями запасу ресурсів. Для зменшення впливу зовнішніх збурень, що моделюють зміни попиту, одночасно із забезпеченням робастної стійкості замкнутої системи застосовано метод інваріантних еліпсоїдів з використанням дескрипторного опису системи та параметризованої функції Ляпунова. За допомогою техніки лінійних матричних нерівностей задачу синтезу керування зведено до послідовності задач напіввизначеного програмування. The problem of robust constrained inventory control synthesis in supply networks under action of unknown, but bounded external demand is solved. The control law is constructed in the form of a linear dynamic feedback with respect to deviation between available and safety stock levels of resources. In order to suppress the influence of external disturbances, modeling changes in demand, while ensuring robust stability of the closed system the method of invariant ellipsoids is used, which has been improved through the use descriptor system approach and parameter-dependent Lyapunov function. Via the linear matrix inequalities technique the control synthesis problem is reduced to a sequence of semidefinite programming problems.