Псевдообращение в задачах робастной стабилизации многомерных дискретных систем управления линейными и нелинейными статическими объектами с ограниченными возмущениями - Житецкий, Л.С.; Соловчук, К.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Розглянуто метод псевдообернення як деякий уніфікований метод керування лінійними і деякими класами нелінійних багатовимірних дискретних статичних об’єктів для заглушення невимірювальних обмежених збурень за наявності невизначеності. Встановлено достатні умови робастного стабілізування певних класів систем керування, що реалізують цей метод. Для підтримки теоретичних досліджень наведено результати модельних експериментів. The pseudoinversion method as a unified method for controlling linear and some classes of nonlinear multivariable discrete-time static plants to reject unmeasurable bounded disturbances in the presence of uncertainties is considered. Sufficient conditions for robust stabilizability of certain classes of control systems implemented this method are established. Results of simulation experiments are given to support the theoretical studies.