Синтез оптимального по времени пространственного разворота космического аппарата с использованием динамического уравнения вращательного движения твердого тела в параметрах Родрига–Гамильтона - Єфименко, Н.В. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Запропоновано алгоритм просторової переорієнтації КА за мінімальний час. На відміну від відомих рішень, пропонований підхід не накладає ніяких обмежень на характер руху КА. Наведено результати чисельного моделювання роботи пропонованого алгоритму. Algorithm of three-dimension reorientation of spacecraft at minimum time is proposed. Unlike known solutions, the proposed approach does not impose any restrictions on the character spacecraft motion. results of computational modeling of the proposed algorithm are presented.