Два подхода к комплексной оценке и ранжированию вузов - Марданов, М.Дж.; Рзаев, Р.Р. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Для оцінки і подальшого ранжування вузів на предмет якості надаваних ними освітніх послуг пропонується два підходи: статистичний, заснований на зважених оцінках ключових показників вузів, і вербальний, заснований на застосуванні механізму нечіткого логічного висновку. За результатами застосування даних методів до оцінки п’яти довільно вибраних вузів (гіпотетичних альтернатив) отримано їх агреговані оцінки (рейтинги) і відповідні їм два способи ранжування. For the evaluation and the subsequent ranking of universities as to the quality of educational services provided by them it is proposed two approaches: statistical based on weighted estimates of key indicators of universities, and verbal based on the application of fuzzy inference engine. By applying these methods to the evaluation of five randomly selected universities (hypothetical alternatives),it is obtained their aggregate estimations (ratings) and corresponding two ways of ranking.