Управление частотой электромагнитного вибрационного привода по разности фаз между гармоническими составляющими тока - Черно, А.А. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Запропоновано систему автоматичного керування амплітудою і частотою електромагнітного вібраційного приводу. Керування частотою здійснюється шляхом підтримки заданої різниці фаз між третьою і першою гармоніками струму. Це дозволяє за мінімальної кількості датчиків забезпечити стійкий білярезонансний режим роботи вібраційної установки в умовах зміни маси оброблюваного матеріалу і тим самим досягти її максимальної енергетичної ефективності. An automatic control system of the amplitude and frequency of the electromagnetic vibratory drive is proposed. Frequency control is carried out by maintaining a predetermined phase difference between the first and third harmonics of the current. This allows with a minimum number of sensors to provide a stable near-resonant mode of vibration machine under changing of the processed material mass and thus to achieve its maximum energy efficiency.