Теоретико-игровая модель взаимодействия пользователей в компьютерных сетях - Игнатенко, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Досліджено клас конфліктно-керованих моделей взаємодії користувачів у мережі. Динаміку гри описано імпульсними диференціальними рівняннями. Керуваннями гравців є протоколи передачі даних. Доведено існування і єдиність точки рівноваги, побудовано матрицю мережевої гри та знайдено характеристики точки рівноваги залежно від параметра чутливості користувачів до наявності помилок. Результати підтверджені імітаційним моделюванням. The class of conflict-controlled models of users interaction in computer networks is investigated. The game dynamics is described by impulse differential equations. The existence and uniqueness of solution is proved. The matrix of network game is constructed and characteristics of equilibrium point depending on users sensitivity parameter to congestion events are found. The results are illustrated by simulations.