Із зали засідань Президії НАН України (28 травня 2025 р.) (Вісник НАН України, 2025)
На засіданні Президії НАН України 28 травня 2025 р. року розглядалися такі питання: - наукові повідомлення молодих учених установ НАН України (доповідачі — доктор філософії (математика) Є.В. Афанасьєв; кандидат хімічних наук О.Л. Кобзар; кандидат історичних наук Л.В. Мироненко); - синергія експериментальних і теоретичних досліджень з фізики плазми на шляху до термоядерної енергетики (доповідач — доктор фізико-математичних наук Я.І. Колесниченко); - про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН Україн и (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); - кадрові та поточні питання.