Феномен безводних покладів вуглеводнів — ключ до вирішення проблем нафтогазонакопичення - Лукін, О.Ю.; Гафіч, І.П. (Вісник НАН України, 2025)
Статтю присвячено феномену безводних вуглеводневих покладів, подальше вивчення якого може дозволити знайти ключ до вирішення багатьох проблем сучасної геології та кардинально підвищити ефективність освоєння вуглеводневого, водневого та гелієвого потенціалу земних надр. The article is devoted to the phenomenon of anhydrous hydrocarbon deposits, the further study of which may allow for finding the key to solving many problems of modern geology and radically increasing the efficiency of developing the hydrocarbon, hydrogen and helium potential of the Earth’s subsoil.