Відомий учений у галузі гетерогенного каталізу (до 100-річчя члена-кореспондента НАН України Я. Б. Гороховатського) - Кучмій, С.Я. (Вісник НАН України, 2025)
Статтю присвячено пам’яті відомого вченого в галузі гетерогенного газофазного та рідкофазного окиснювального каталізу доктора хімічних наук (1966), професора (1971), члена-кореспондента НАН України (1972) Ярослава Борисовича Гороховатського. The article is dedicated to the memory of Yaroslav B. Horokhovatsky, a well-known scientist in the field of heterogeneous gas-phase and liquid-phase oxidation catalysis, Doctor of Chemical Sciences (1966), Professor (1971), Corresponding Member of the National Academy of Sciences of Ukraine (1972).