Цитоскелет як внутрішньоклітинний регулятор і мішень для біологічно активних сполук (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 2 липня 2025 р.) - Ємець, А.І. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати фундаментальних досліджень, проведених у ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України» і спрямованих на розкриття ролі цитоскелета в забезпеченні структурної й сигнальної організації еукаріотичних клітин. Розглянуто можливості використання цитоскелета як мішені для пошуку природних і синтетичних біологічно активних речовин. The report presents the current results of fundamental research conducted at the Institute of Food Biotechnology and Genomics of the National Academy of Sciences of Ukraine and aimed at revealing the role of the cytoskeleton in ensuring the structural and signaling organization of eukaryotic cells. The possibilities of using the cytoskeleton as a target for natural and synthetic biologically active substances are considered.