Із зали засідань Президії НАН України (16 липня 2025 р.) (Вісник НАН України, 2025)
На засіданні Президії НАН України 16 липня 2025 р. року розглядалися такі питання: - регуляторні платформи як інструмент підвищення інноваційної активності в ЄС та Україні (доповідач — член-кореспондент НАН України В.А. Устименко); - відновлювані джерела енергії та їх використання для систем розподіленої генерації (доповідач — член-кореспондент НАН України М.П. Кузнєцов); - про основи стратегії розвитку і застосування штучного інтелекту в НАН України (доповідачі — академік НАН України О.М. Хіміч; академік НАН України М.З. Згуровський); - про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); - кадрові та поточні питання.