Определение точной границы области устойчивости одного класса динамических систем - Мовчан, Л.Т. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Розглянуто питання побудови за допомогою методу D-розбиття точної границі області стійкості одного класу динамічних систем. При цьому вилучається побудова кривої D-розбиття, необхідність використання «штриховки» за Неймарком і забезпечується машинна реалізація побудови області стійкості. Наведено приклади, які ілюструють ефективність запропонованого підходу The question of the method of construction by means of D-partition the exact boundary of the stability domain for a class of dynamical systems is considered. This excludes constructing the curve of D-partition, the need for «hatching» in Neimark machine and provides realization of building stability domain. Numerical examples illustrate the effectiveness of the proposed approach.