Церква і екологічні проблеми людства - Фенно, І. (Схід, 2010)
Стаття присвячена аналізу ролі церкви в природоохоронній діяльності та напрямків екологічної діяльності релігійних організацій. Автор на прикладі християнських церков демонструє залучення релігійних організацій до захисту навколишнього середовища. Теоретичним підґрунтям такої діяльності виступає християнське соціальне вчення, що містить екологічні аспекти, та еколого-теологічні інтерпретації, здійснені в межах християнських конфесій. This article is devoted to the analysis of Church role in environmental activities directions of environmental activities of religious organizations. The author demonstrates by the example of Christian churches the involvement of religious organizations in the protection of the environment.