Теория вероятностей и теория гиперслучайных явлений с точки зрения физики и математики - Горбань, И.И. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Чи є теорія ймовірностей і теорія гіпервипадкових явищ математичними чи фізико-математичними теоріями, залежить від того, що є об’єктом та предметом їх досліджень. Звернуто увагу, що ці теорії дозволяють описувати не тільки фізичні масові явища, а і фізичні немасові явища, що можуть бути представлені багатозначними математичними моделями з мірою або з множиною мір. Whether the probability theory and the theory of hyper-random phenomena are mathematical or physical-mathematical theories depends on what is the subject and scope of their investigation. Attention is drown to the fact that these theories allow us to describe not only mass physical phenomena, but also non-mass physical phenomena represented by many-valued mathematical models with measure or with a set of measures.