Многоканальная аналого-цифровая система для регистрации импульсных низкочастотных сигналов на основе избыточного цифро-аналогового преобразователя - Азаров, А.Д.; Гарнага, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Проаналізовано проблеми побудови АЦ-систем для високолінійного прямого і зворотного перетворення аналогових сигналів, а також основні підходи до побудови АЦ-систем та виявлено їх переваги та недоліки. Запропоновано метод проектування перетворювачів форми інформації, в складі яких використовуються ЦАП з ваговою надлишковістю, що дозволяє створювати АЦ-системи без лазерного припасування параметрів елементів і при цьому мати високі статичні та динамічні характеристики. Наведено аналітичні співвідношення, що підтверджують перспективність запропонованих підходів, виконано комп'ютерне моделювання роботи ЦАП з активним фільтром на базі ППС, надано рекомендації щодо визначення оптимальних значень параметрів фільтра. The problems of construction of the AD systems with high linearity forward and reverse conversion of analog signals are considered. Such systems are widely exploited in various fields of science and technology. The article analyzes the main approaches to the construction of the AD systems and their advantages and drawbacks. There was offered a method of designing the forms of information converters, in which there are used as а part the DAC with weight redundancy that allows you to create the AD systems at low current element base and at the same time have high static and dynamic characteristics. There were offered the analytical ratios, confirming the prospects of the proposed approaches, carried out computer modeling of DAC with an active filter based on DCA, recommendations for the definition of the optimal values of the filter parameters.