З історії географічних досліджень України Російською Академією наук у XVIII ст. - Ленченко, В.О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1991)
Стаття присвячена діяльності М. В. Ломоносова (у 1757 — 1765 рр. очолював Географічний департамент Російської Академії наук), X. Ейлера по вивченню України, зокрема організації експедиції. Статья посвящена деятельности М. В. Ломоносова (в 1737 — 1765 гг. возглавлял Географический департамент Российской Академии наук), X. Эйлера по изучению Украины, в частности организации экспедиций.