З історії шведсько-українських зв'язків - Наулко, В.І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1991)
У статті розглянуті шведсько-українські зв'язки, особливості господарської діяльності і етнодемографічних процесів серед шведського населення України. В статье рассмотрены шведско-украинские связи, особенности хозяйственной деятельности и этнодемографических процессов среди шведского населения Украины.