Територіальні межі правобережних козацьких полків (друга половина XVI — початок XVIII ст.) - Балабушевич, Т.А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1991)
У статті розглядаються зміни території правобережних козацьких полків у залежності від внутрішньополітичної ситуації та зовнішньополітичних чинників з часу виникнення до ліквідації полків у 1711 — 1713 рр. В статье рассматриваются изменения территории правобережных казацких полков в зависимости от внутриполитической ситуации, а тахж внешнеполитических факторов со времени возникновения до ликвидации полков в 1711 — 1713 гг.