Ітераційні методи розв’язування задачі про розподіл тиску газу в трубопроводах - П’янило, Я.; Притула, М.; Землянський, Б. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
Побудовано ітераційну процедуру знаходження розв’язку задачі про розподіл тиску газу в трубопроводі в умовах його нестаціонарного руху, якщо граничні умови є змінними і залежать від знайденого розподілу тиску. The distribution of gas pressure in pipeline is investigated in nonstationary case when boundary conditions are variable and depend on the initial task solution. An iterative algorithm for problem solving is offered. Построена итерационная процедура определения решения задачи о распределении давления газа в трубопроводе в условиях его нестационарного течения, когда граничные условия являются переменными и зависят от найденного распределения давления.