Волинь у торгових зв'язках України і Росії у першій половині XIX ст. - Комаренко, Т.О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
У статті з’ясовуються загальні закономірності і особливості розвитку торгівлі на Волині, висвітлюються основні торгово-промислові центри, географія економічних зв’язків різних регіонів України, Росії, Білорусії. В статье показаны общие закономерности и особенности развития торговли на Волыни, освещайся основные торгово-промышленные центры, география экономических связей разных регионов Украины, России, Белоруссии.