Батурин — резиденція гетьманів Лівобережної України - Герасименко, Н.О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
У статті висвітлюється історія міста Батурина — резиденції гетьманів Лівобережної України XVII — XVIII ст.: Д. Многогрішного, І. Самойловича, І. Мазепи, К. Розумовського. В статье освещается история города Батурина — резиденции гетманов Левобережной Украины XVII — XVIII ст.: Д. Многогрешного, И. Самойловича, И. Мазепы, К. Разумовского.