Актові книги як джерело історико-географічних досліджень - Кіку, О.О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1992)
Стаття висвітлює значення актових книг гродських і земських судів Правобережної України для вивчення різних питань історичної географії. Статья освещает значение актовых книг гродских и земских судов Правобережной Украины для изучения различных вопросов исторической географии.