Оцінка функціональної стійкості розподілених інформаційно-керуючих систем - Машков, О.; Барабаш, О. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
Досліджується можливість кількісної оцінки функціональної стійкості розподілених інформаційно-керуючих систем. Вводяться поняття ознаки, критерію і запасу функціональної стійкості, які ґрунтуються на визначенні параметрів графа, що описує структуру досліджуваної системи такого класу. The possibility of quantitative evaluation of functional stability for distributed informational control systems is investigated. Concepts of the attribute, criterion and margin of functional stability, based on parameter determination of the system structure graph are introduced. Исследуется возможность количественной оценки функциональной устойчивости распределенных информационно-управляющих систем. Введены понятия признака, критерия и запаса функциональной устойчивости, основанные на определении параметров графа, описывающего структуру исследуемой системы указанного класса.