Система ведення сільського господарства і екологія: Луганська область (1940–1990) - Нагірна, В.П.; Ковтун, Л.П. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1994)
У статті подаються відомості про розвиток системи ведення сільського господарства і зміни в екологічній ситуації Луганської області з 1940 до 1990 р. виходячи з аналізу структури посівних площ.