Екологічні проблеми сучасного села України - Васюта, С.І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1994)
У статті розглядаються питання екології села на Україні, що включають ґрунтозахисну систему землеробства, оптимізацію використання мінеральних добрив, підвищення екології культури землеробства.